16/06
2019

Podcastserie Ben Tiggelaar over persoonlijk leiderschap

“Eigenlijk heel logisch om de stap naar een podcast te maken. Elke week ga ik op zoek naar de beste ideeën op het gebied van persoonlijk leiderschap,” zegt Ben Tiggelaar. De schrijver, spreker en gedragswetenschapper maakt wekelijks een podcast bij BNR. Hij spreekt inspirerende gasten over persoonlijk leiderschap, effectief werkgedrag en work-life balans. Onder hen onder meer Jessica van Wingerden, directeur research bij Schouten & Nelissen en als onderzoeker verbonden aan de vakgroep arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit. “Ik probeer altijd nieuwsgierig te blijven.”

Als Jessica van Wingerden één ding moet noemen wat haar beter heeft gemaakt in haar werk, dan is dat nieuwsgierig zijn en blijven, zegt ze in de podcast ‘Praktische lessen in persoonlijk leiderschap’ van Ben Tiggelaar. “Continu verder kijken dan je eigen vakgebied, in andere keukens zijn, benieuwd zijn naar wat er nog meer is dan HR en strategisch ontwikkelen. Door nieuwsgierig zijn en vragen te stellen word je echt beter. Je kunt beter goede vragen stellen dan alleen maar aan het woord zijn.”

Ben Tiggelaar is misschien wel Neerlands bekendste managementgoeroe. Vanaf 2000 stond hij maar liefst met acht boeken op de nummer één-positie in de management top-100. Zijn seminars over leiderschap en verandering zijn steevast uitverkocht en zijn columns in NRC worden hoog gewaardeerd. Tiggelaar is al ruim 30 jaar journalist en interviewde grootheden als Daniel Kahneman, Simon Sinek en Barack Obama. Ben Tiggelaar past bij BNR, zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Het is ons een genoegen om met Ben Tiggelaar samen te werken. Binnen ons domein Carrière en Leiderschap maken we al jarenlang programma’s, en met deze podcast bieden we onze luisteraars echt een meerwaarde.”

Onze partners