24/09
2019

NVP Magazine nr.3 Follow the leader?

Leiderschap is meesterschap!
Of was die klassieke commercial van Grolsch toch net iets anders?
Oh ja: vakmanschap is meesterschap, maar elke HR-professional snapt de knipoog.

Hoe dan ook, blader de herfsteditie van het NVP Magazine rustig door en je proeft het thema Leiderschap overal. Van authentiek tot scrum, van hierarchisch tot een huddle. Een huddle? Ja, even koppen bij elkaar. Staand. Nee, zeker niet zitten. Round-up, prioriteiten bepalen en door.
Voor de hoofdredacteur zijn top 3 quotes deelt, hecht hij zelf vooral aan geloofwaardigheid. Klopt het wat hij of zij zegt?
Geloof je het? En ook: doet zij - of hij - ook actief mee?

Top 3 quotes:

3. Talitha Muusse over modern leiderschap: "Ahmed Aboutaleb, onze burgemeester. Hij is inspirerend, verbindend, maar zegt ook duidelijk waar het op staat. Ja, dat vind ik een goed voorbeeld van een modern leider"

2. Jeroen Seegers trekt een vergelijking tussen Steve Jobs en Barack Obama. "Jobs was een goede leider van de organisatie. Dat is een andere dan die van in de organisatie. Fingerspitzen-gevoel, visie, creativiteit, wanneer moet ik wat doen....daar was hij goed in. Maar een bully als het ging om het behandelen van mensen. Obama was juist een mensgericht verbindende man met enorme visie, maar pakte niet door op momenten dat hij dat moest doen. Organisaties hebben beide nodig".

1. Renze Visser, HR directeur NAM, op de vraag 'Ja-knikkers of tegengas?' "Tegengas"

Onze partners