10/09
2015

CHRP certificaten uitgereikt

Donderdagavond 10 september 2015 ontvingen opnieuw vijf HR professionals het CHRP-certificaat: Jeannette Termeulen (GITP),  Chantal Geelhoed (AON), Astrid Bouman (Woonlinie), Arthur Faessen (Novadic, Kentron) en Anneriek de Heer (VU Amsterdam) mogen zich nu ‘Certified HR-Professionals’ noemen. 

“Wat zegt CHRP over kwaliteit?” was een van de vragen die moderator Erwin van Aken stelde aan de aanwezigen, van wie ongeveer eenderde gecertificeerd. Ton Dijkzeul van de certificeringscommissie: “Gecertificeerde HR-professionals tonen de toegevoegde waarde van HR voor de organisatie en beheersen het vak over de volle breedte.”  En  “CHRP is een geweldige stok achter de deur om up-to-date te blijven”, aldus een van de nieuw-gecertificeerden.
Ambities zijn er volop, zo zal nog meer bekendheid gegeven gaan worden aan CHRP om meer effect te hebben in de markt, zoals bijvoorbeeld in Groot-Brittannië. Ook het op termijn aanbrengen van niveauverschillen junior-medior-senior en toegespitste procedures voor specialismen als arbeidsrecht of recruitment, zullen volgens de aanwezigen CHRP versterken.

Met de CHRP-effect-avond wil de NVP HR Professionals de gelegenheid geven up-to-date te blijven. Dat kon ter plekke gebeuren. Gastspreker Pascal Verheugd van Hutten, winnaar van de HR Top-100 in 2014, presenteerde een eigenzinnige visie op HR als vliegwiel voor een organisatie gebaseerd op inspireren, helpen, delen en geven. Het bedrijf begeleidt medewerkers, bij Hutten samenwerkers genoemd, naar hun ‘vitaliteits-ideaalprofiel’. Verheugd: “Geluk is goed voor de zaak”. Hutten wil een ‘BLG’-cultuur creëren van beste, leukste, gelukkigste samenwerkers (medewerkers) en klanten. Een community waarin ‘van betekenis zijn’ voor elkaar, voor de klant  en voor de samenleving centraal staat.

De toehoorders lieten zich graag inspireren. Tijdens de informele afsluiting werd volop gedeeld, geholpen en gegeven. Met de vitaliteit van de NVP-community zit het wel goed! 

Wil je meer over CHRP weten? Lees over de CHRP-drive van gecertificeerden of over de route naar gecertificeerd HR professional op: www.CHRP.nl

Onze partners