14/09
2015

CHRP-effect-avond: de meerwaarde van HR

Ter gelegenheid van het certificeren van opnieuw vijf HR-professionals hield de NVP donderdag 10 september 2015 in Soest de thema-avond ‘CHRP-effect’. Onder leiding van moderator Erwin van Aken gingen de deelnemers, van wie ongeveer eenderde CHRP-gecertificeerd, in gesprek over de toegevoegde waarde van HR en van certificering. Pascal Verheugd van Hutten inspireerde de aanwezigen met een bevlogen betoog over HR als vliegwiel voor een vitaal bedrijf.

In de discussie kreeg de stelling “Met CHRP hebben we met ons allen gedefinieerd wat ons vak inhoudt” veel bijval. Commissievoorzitter Ton Dijkzeul benadrukte dat certificering laat zien dat de betreffende professional het vak in de volle breedte beheerst. Enkele gecertificeerden vulden aan: “Je hebt via concrete projecten je toegevoegde waarde voor de organisatie aangetoond” en “Het certificaat met bijbehorende ‘onderhoudsverplichting’ is een goede stok achter de deur om je te blijven ontwikkelen”. Ook constateerden de aanwezigen dat de impact van CHRP in de markt versterking behoeft, met Groot-Brittannië als lichtend voorbeeld. Daarvoor zijn nog intensievere PR en breed gedragen ambassadeurschap noodzakelijk. Verder kan de certificering verdiept worden door op termijn niveauverschillen junior-medior-senior aan te brengen een toegespitste procedures voor specialismen als arbeidsrecht of recruitment.

Geluk en duurzaamheid
Gastspreker Pascal Verheugd van Hutten, winnaar van de HR Top-100 in 2014, ontvouwde een eigenzinnige visie op het realiseren van een organisatie gebaseerd op inspireren, helpen, delen en geven. Hutten begeleidt zijn medewerkers, in dit bedrijf samenwerkers genoemd, naar hun ‘vitaliteits-ideaalprofiel’. Pascal Verheugd: “Wij streven naar een ‘BLG’-cultuur van beste, leukste, gelukkigste samenwerkers en klanten. Een community waarin ‘van betekenis zijn’ voor elkaar, voor de klant en voor de samenleving centraal staat.” Naast geluk is duurzaamheid bij Hutten een belangrijke waarde. Er is bijvoorbeeld een ‘verspillingsbedrijf’ opgericht dat nieuwe producten maakt van overblijvend voedsel. Samen met andere Brabantse bedrijven in de foodsector ontwikkelt Hutten initiatieven op basis van sociale innovatie en social return, waaronder een bakkerij waarin doven en slechthorenden werken. 

Certified HR-professionals
Apotheose van de avond was het officiële moment waarop Ton Dijkzeul de CHRP-certificaten uitreikte. Jeannette Termeulen (GITP), Chantal Geelhoed (AON), Astrid Bouman (Woonlinie), Arthur Faessen (Novadic, Kentron) en Anneriek de Heer (VU Amsterdam) mogen zich nu ‘Certified HR-Professionals’ noemen. Ton Dijkzeul lichtte nog eens kort toe welke procedure kandidaten moeten doorlopen om het certificaat te behalen, waarbij het ‘peer review’ met twee ervaren vakgenoten het belangrijkste toetsingsmoment vormt. “Een bijzonder plezierige en bewustmakende ervaring”, aldus meerdere gecertificeerden. Zij meldden tevens dat hun certificering leidt tot positieve reacties in hun werkomgeving. Na een gezamenlijke toast werd de avond in informele sfeer afgerond. Er werd nog lang intensief doorgepraat over het HR-vak, CHRP en vitale organisaties.

Wil je meer over CHRP weten? Lees over de CHRP-drive van gecertificeerden of over de route naar gecertificeerd HR professional op: www.CHRP.nl 

Onze partners