13/01
2021

Hoe vergroot je de wendbaarheid van je organisatie?

Op 16 februari (van 16.00 - ca.17.30 uur) kunnen NVP-leden gratis deelnemen aan het webinar ‘Anders organiseren nu en na corona: Wendbaarheid vergroten door keteninrichting en decentrale regelruimte’.

Een belangrijke driver van wendbaarheid komt uit de ‘harde’ kant van de organisatie: het organisatieontwerp. Ime Hüsken, managing consultant bij Berenschot vertelt tijdens het webinar over twee organisatieontwerp-keuzes die wendbaarheid vergroten: Keteninrichting en Decentrale regelruimte.

Vervolgens komen deze keuzes terug in de praktijkcasus van de Dienst ‘Testen’ van het Ministerie van VWS die we samen met Joyce Simons van deze Dienst bespreken, en waarin we ook de rol behandelen die HRM hierin vervult. De dienst Testen is binnen een jaar gegroeid van 4 naar bijna 50 personen. Door het proces langs de keten in te richten, en door multidisciplinaire teams aan te stellen, wordt in hoog tempo aan problem-solving gedaan.
Een interessante en actuele casus dus, die we interactief behandelen!

Programma
- Inleiding op ‘anders organiseren door keteninrichting’ en ‘anders organiseren door decentrale regelruimte’ aan de hand van Strategietrends 2020, Wendbaar in onzekere tijden, Berenschot.
- Casus (interactief): Dienst Testen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
- Verdieping, vragen, antwoorden en afronding (ca. 17.30 uur).

Meld je hier aan

Onze partners