24/08
2017

“Ontwikkelen begint bij jezelf” | NVP congres HRM bevordert innovatiecapaciteit

NVP organiseert op 30 oktober 2017 samen met de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een congres met als thema ‘HRM bevordert innovatiecapaciteit’. Willy Boerema is Interim HR projectmanager en performancecoach en tevens NVP-teamlid kring Gelderland. Volgens haar is het congres een must voor iedere HR-professional. Waarom? Hieronder drie redenen.

1. Zo word je geen dinosaurus
“Ik hoor vaak dat HR te administratief wordt gevonden. Dat gaat me aan het hart. Heb het lef. Verander de wereld en begin bij jezelf.  Als je dat niet doet, sta je straks langs de zijlijn. Dus word geen dinosaurus! Ontwikkelen begint bij jezelf. Daarom wilde ik ook actief zijn bij de organisatie van dit congres. Met dit congres hoop ik anderen te inspireren tot innoveren.”

2. Sessies die passen bij de multifunctionele HR-professional
“Om als organisatie te overleven, moet je innoveren. In een HR-functie betekent dat dat je als  strategische professional kennis hebt van en mee kunt praten over de bedrijfseconomische kant van de organisatie. Wat speelt er binnen en buiten de organisatie? Denk aan de digitalisering, of het omgaan met de nieuwe generatie medewerkers. Een HR-afdeling moet deze ontwikkelingen kunnen faciliteren met de juiste mensen en processen. Veel HR-processen zijn nog niet zo ‘state of the art’. Deze sessies dagen uit om het eens van een andere kant te bekijken, om uit je comfortzone te gaan. Steven DHondt gaat tijdens het congres bijvoorbeeld in op platformorganisaties en Annet de Lange op toegepast onderzoek. Daar doet het HR-veld nu veel te weinig mee, vind ik. Annet heb ik al eerder horen spreken. Zij legt alles ook zo fris en helder uit, met praktische voorbeelden (ook uit het buitenland). Ik kijk daar erg naar uit!”

3. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden
“We moeten in dit vak juist veel van elkaar leren in plaats van op ons eigen eilandje aan de slag te gaan. Daarom organiseert de NVP dit congres ook samen met de Radboud Universiteit en de HAN. Hogescholen en universiteiten hebben veel kennis van de praktijk, waar veel HR-professionals die al langer geleden een opleiding hebben gevolgd geen weet van hebben. Innoveren is hard werken, het is een continu proces. Samen gaat dat beter!”

Nieuwsgierig naar het volledige programma? Kijk in de NVP-agena en meld je aan! We zien je graag op 30 oktober.

 

    Willy Boerema is Interim HR projectmanager en performancecoach en tevens NVP-teamlid kring Gelderland.

Onze partners