26/10
2017

Lucas van Wees verkozen tot nieuwe President EAPM

27 oktober 2017 – EAPM de overkoepelende organisatie die nationale HR-verenigingen in Europa vertegenwoordigt heeft tijdens het EAPM congres in Parijs, Lucas van Wees benoemd tot nieuwe president voor de komende drie jaar.

The European Association for People Management (EAPM) is opgericht in 1962 en verbindt op dit moment 31 nationale HR verenigingen met in totaal 250.000 HR professionals. De EAPM heeft als doel om op Europees niveau nauwe samenwerkingen aan te gaan die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de professionele deskundigheid van HR in heel Europa en aan de verbetering van werk in het algemeen.

Van Wees is op dit moment nog actief als bestuurslid binnen de NVP. Voordat hij als HR directeur bij de Universiteit van Amsterdam ging werken, heeft hij gewerkt voor multinationals zoals Philips, Shell, KPN en KLM, in zowel HR als commerciële functies. In zijn rol van NVP bestuurslid en als vice president van de EAPM weet hij als geen ander wat nodig is om in samenwerking verder te komen. Met deze ervaring en zijn expertise wil Lucas zijn nieuwe rol binnen de EAPM gaan vorm geven, met als een doel een sterke EAPM die Europese HR professionals support in hun leading HR role. De uitspraak “Als je snel wilt reizen, ga alleen. Als je samen wilt reizen, wees langzaam.” Fungeert daarbij als zijn kompas.

Interview met Lucas van Wees

EAPM interview

Onze partners