29/08
2018

Agile HR en wendbaar organiseren in de praktijk

Locatie

Vergaderruimte Eindhoven
Kerkstraat 36-A
5611 GK Eindhoven

Doelgroep
0 PE

Wat is Agile?

Agile is een manier van denken, werken en organiseren die draait om wendbaarheid en flexibiliteit. Het stelt teams en organisaties in staat om sneller in te spelen op veranderingen en de wensen van de klant. Agile organisaties werken veel met autonome, multidisciplinaire teams die in korte cycli resultaten opleveren. Bekende voorbeelden in Nederland zijn onder meer ING en Eneco. Je leest meer over agile in de Pinkpaper Agile Organiseren.

Wat is Agile HR?
Bij het stimuleren van wendbaar werken, speelt HR een sleutelrol. Het begint namelijk bij het faciliteren van wendbare medewerkers en de juiste mindset bij het leiderschap. En het in staat stellen van teams om zelforganiserend te worden. Ook de HR afdeling zelf kan stappen zetten om haar klanten beter te bedienen in een snel veranderende omgeving. De vernieuwingen van HR in organisaties, die gaan om het ondersteunen van wendbare mensen en teams, is wat we Agile HR noemen. Over dit thema is in oktober het boek ‘Agile HR: de (on)misbare rol van HR in wendbare organisaties’ uitgekomen, dat is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2018.
Klik hier  om door middel van een animatie een beter beeld te krijgen van wat Agile HR precies is. 

Voorbeelden van Agile HR in de praktijk

  • Het adopteren van een nieuwe HR-rol: de ‘Employee Experience Designer.’ Deze optimaliseert de dienstverlening aan medewerkers gedurende hun hele reis door de organisatie
  • Het vervangen van Strategische Personeelsplanning (SPP) door Big Room Planning, waarbij teams zelf hun behoefte aan talent in kaart brengen
  • Met de HR afdeling aan de slag met Agile Portfolio Management, waarmee je samen visualiseert welke HR projecten je onderneemt en waarom

Benieuwd hoe wendbaar de HR competentie in jouw organisatie is? Doe de Agile HR Test.

Programma

Deze workshop wordt verzorgd door Mikel Vink.

We gaan samen aan de slag om scherp te krijgen wat Agile HR is, hoe je het kunt toepassen en wat het betekent in de context van jouw organisatie. Dit doen we aan de hand van:

  • Presentatie met praktijkvoorbeelden van de toepassing van Agile HR
  • Oefening met het Agile HR Rollen Canvas
  • Oefening met onderdelen van Scrum en Agile Portfolio Management
  • Bespreken van vragen o.b.v. jullie casuïstiek

Dit alles met twee auteurs van het boek ‘Agile HR’ van Scrum Company.

18.45 uur - 19.00 uur Inloop
19.00 uur - 21.30 uur Bijeenkomst inclusief korte pauze
21.30 uur Einde bijeenkomst 

Locatie

Vergaderruimte Eindhoven
Kerkstraat 36-A
5611 GK Eindhoven

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-plaza.nl.

Kosten:
De workshop is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren. 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners