22/02
2018

Bewustzijnsontwikkeling als slaagfactor voor transformatie

Locatie

Droom van Zwolle
Koestraat 35
8011 NJ Zwolle

0 PE

In deze workshop ontdekt u hoe u vanuit Spiral Dynamics en Het Energieportaal kunt kijken naar organisatieontwikkeling en innovatiekracht. En u ontdekt hoe medewerkers en organisatie bewust de keuze kunnen maken om in beweging te komen.

In een wereld van constante verandering zijn er in relatie tot organisaties weinig vakgebieden zo relevant als die van management van cultuur en verandering. Globale ontwikkelingen als de wereldwijde economische- en bankencrisis, technologische ontwikkelingen en emancipatie van het individu dwingen organisaties tot bewustere bedrijfsvoering. waarbinnen flexibiliteit en innovatiekracht een vanzelfsprekendheid zijn. Dit vraagt om een verschuiving van paradigma waarbij één van de belangrijkste aspecten; het omarmen van onzekerheid ten aanzien van de toekomst.

HRM-professionals hebben als regisseur en of procesbegeleider een niet te onderschatten rol in het proces van bewustwording en verandering. Uiteindelijk maakt elk individu zélf het verschil. Zijn of haar bereidwilligheid en vermogen om uitgangspunten los te laten en mee te bewegen zijn bepalend voor het succes van welke transitie dan ook. Hierinschuilt het ware leiderschap. 

Inzicht krijgen in het bewustzijnsniveau van de organisatie en haar managers c.q. medewerkers is belangrijk. Wanneer er grote verschillen bestaan in bewustzijnsniveaus van medewerkers en management ontstaat er ruis en onbegrip in de communicatie en/of samenwerking. Dit creëert onbalans.

Bewustwording betekent ‘Bewust Zijn’ ontwikkelen. Voor het in gang zetten van veranderingen binnen organisaties is het essentieel dat de mens in die organisatie meegenomen wordt en ‘Bewust Zijn’ ontwikkelt.

Aan de hand van Spiral dynamics, een model dat bewustzijnsontwikkeling op zowel persoonlijk als collectief niveau beschrijft, neemt Lars van Egmond u in deze inleiding mee in bovenstaande  ontwikkeling en gaat hij samen met u het belang hiervan bespreken binnen uw dagelijkse werk.

Spiral Dynamics is ook de basis van Het ‘Energieportaal’, een krachtig, beeldend instrument om de balans te herstellen. Bea Hanemaaijer licht de kleuren die gebruikt worden in het Energieportaal toe. Zij deelt met ons de wijze waarop de inzichten gebruikt kunnen worden om het bewustzijnsniveau van de organisatie en de medewerkers in beweging te brengen.

Op de beide inleidingen volgt een interactieve workshop.

Lars van Egmond is gespecialiseerd in (organisatie)verandering, leiderschap en communicatie en is sinds 2011 betrokken bij Windesheim als docent (post)hbo, trainer, coach, publiek spreker en projectleider van meerder projecten op het gebeid van een Leven Lang Leren. Hij combineert deze werkzaamheden met opdrachten vanuit zijn eigen organisatieadvies bureau. In de afgelopen jaren is hij onder andere actief geweest als strateeg, trainer en verandermanager binnen de marketing- en communicatiebranche, zowel profit als non-profit.

Drs. Bea Hanemaaijer is zelfstandig ondernemer en heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als trainer en coach. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingsprocessen, leiderschap, communicatie en bewustzijnsontwikkeling. Door haar werkervaring, haar visie op de ontwikkeling van organisaties en individuen en haar open aanpak is zij in staat om op een open wijze mensen te confronteren met zichzelf en hun handelen.

Programma

17.00 - 18.00 uur Inloop en eten
18.00 - 20.00 uur Inleiding en interactieve workshop
20.00 uur              Netwerkborrel

Kosten
Deelname aan deze workshop is voor NVP-leden gratis. Niet-leden betalen € 50,-. 

Locatie

Droom van Zwolle
Koestraat 35
8011 NJ Zwolle

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Corine, e-mail CorineJdevries@gmail.com. Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033-2473481, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners