13/12
2016

Broodje Advocaat: Samenwerken met werknemers en met zelfstandigen

Locatie

073 Meeting Company
De Boogschutter 20
5215 MJ ’s-Hertogenbosch

(Bedrijventerrein De Brand)

0 PE

 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

 

 

Broodje Advocaat: Samenwerken met werknemers en zelfstandigen 

Als werkgever heb je regelmatig met het opstellen van arbeidsovereenkomsten te maken. Maar: elke werkgever kent tegenwoordig ook een flexibele schil.

Hoe zit het nou met de samenwerking met zelfstandigen op basis van een overeenkomst van opdracht? En met het einde van de VAR? En hoe zit het nu met de wet Deregulering Beoordeling arbeidsrelaties (DBA) en met de Modelovereenkomst? Welk Model kies je eigenlijk als juridische basis voor jouw samenwerking nu de handhaving op de wet DBA wordt opgeschort tot 1 januari 2018? En welke alternatieven zijn er: de flexpool, de payroll-constructie en werken met tussenpersonen? Kortgezegd: heel veel vragen.

Tijdens deze ontbijtbijeenkomst zal Mandy de Koning jouw kennis met betrekking tot het maken van arbeidsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht verbreden. Ze staat stil bij de arbeidsrechtelijke gevolgen van deze keuze, maar ook bij de sociaal verzekeringsrechtelijke en natuurlijk fiscale gevolgen. Verder besteedt ze aandacht aan flexibele arbeidsrelaties en oproepcontracten en legt ze uit waar je aan moet denken bij het sluiten van een contract met ZZP’ers/ freelancers. Ook komen specifieke contractclausules als het geheimhoudings-, het concurrentie- en het relatiebeding aan bod.

Mandy zal je, kortom, van praktische tips voorzien.

Programma

07.45 uur :  ontvangst met koffie/thee en een broodje
08.00 uur :  start programma
09.45 uur :  vragen
10.00 uur :  einde

Locatie

073 Meeting Company
De Boogschutter 20
5215 MJ ’s-Hertogenbosch

(Bedrijventerrein De Brand)

Meer informatie

Deelname aan deze bijeenkomst is voor relaties van Van Ewijk Advocaten Mediators of leden van de NVP gratis; dit geldt ook voor hun introducees. Voor alle anderen is de entree € 50.
Meer inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je opvragen bij Mandy de Koning 06 – 27 03 52 61 of mdekoning@vanewijkadvocaten.nl

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de NVP, 033 247 34 81 of activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Indien je je hebt opgegeven en onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot een week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden via een e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl. Indien je niet komt en je je niet tijdig hebt afgemeld, wordt € 25 in rekening gebracht. Wel kun je je door een ander laten vervangen. Dit kan alleen indien je in jouw afmeldingsmail de naam van jouw vervanger vermeldt en deze vervanger zich uiterlijk 24 uur voor de bijeenkomst via de website van de NVP aanmeldt.

Onze partners