06/12
2016

Diepgang ontslag en vergoeding

Locatie

Alle opleidingen van 2Work Arbeidsjuristen worden gegeven op een inspirerende locatie in de bosrijke omgeving van Soest. De locatie ligt nabij snelwegen, heeft eigen (gratis) parkeergelegenheid en is tevens bereikbaar per openbaar vervoer.

0 PE
Niveau: 
HBO (MBO)-niveau, kortlopend, P&O specialistisch
 
Startdatum: 
dinsdag 6 december 2016 - 09:30

Kom je in aanraking met een ontslagkwestie, hoe pak je dat dan aan? Bij welke situatie past welke ontslagprocedure het beste? Hoe ga je creatief om met de wettelijke mogelijkheden en hoe verlopen de procedures praktisch gezien? Wanneer moet er een extra hoge vergoeding betaald worden? Welke ruimte heb je bij onderhandelingen en wat is de rol van een goed ontslagdossier? Welke gevolgen hebben recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op de ontslagpraktijk?

Tijdens de opleiding Diepgang Ontslag en Vergoeding komen niet alleen de wettelijke kaders van de diverse ontslagvormen en vergoedingen aan bod, maar ook de praktische toepasbaarheid. 

Onderwerpen

 • Beëindiging tijdens de proeftijd
  O.a.: beëindiging voor aanvang dienstverband of bij ziekte, rechtsgeldigheid van proeftijdbeding, ongeldige beëindiging.
 • Beëindiging van rechtswege 
  O.a.: AOW-gerechtigde leeftijd, opvolgend werkgeverschap, gevolgen van de Ragetlie-regel.
 • Ontslag op staande voet  
  O.a.: toetsing houdbaarheid, voorkomen van procedure- en voorbereidingsfouten, beperking van eventuele risico’s.
 • Beëindiging met wederzijds goedvinden 
  O.a.: valkuilen van de vaststellingsovereenkomst, de fictieve opzegtermijn, de bedenktijd, gevolgen voor WW en/of ZW.
 • Procedures bij de kantonrechter en UWV 
  O.a.: aanpak, verschillen en kansen van elke procedure.
 • Dossieropbouw bij ontslaggrond disfunctioneren 
  O.a.: verschillende stappen bij dossieropbouw, het verbetertraject, (rechterlijke) toets ‘ontslagrijp’ dossier, (financiële) effect van een goed of slecht dossier.
 • Bedrijfseconomische/-organisatorische ontslaggrond 
  O.a.: valkuilen afspiegelingsbeginsel, reikwijdte herplaatsingsverplichting, regels bij collectief ontslag.
 • Vergoedingen 
  O.a.: de toepassing en afwijkingsmogelijkheden van de transitievergoeding en de billijke vergoeding.
 • Actuele ontwikkelingen

Extra’s

Voor een optimale kennisoverdracht zowel gedurende als na de opleiding, bevatten de opleidingen van 2Work Arbeidsjuristen de volgende extra’s:
 

 • Kleine groepen
  De opleidingen kenmerken zich door kleine, interactieve groepen             van max. 12 deelnemers en een praktijkgerichte insteek. Daardoor is er voldoende ruimte voor praktische tips en het stellen van vragen.
 • Casusinbreng
  Het is mogelijk om zowel voorafgaand aan als tijdens de opleiding een casus in te brengen, die tijdens de opleiding behandeld wordt.
 • 2Workboekje
  Deelnemers krijgen na afloop van de opleiding het 2Workboekje, een praktisch arbeidsrechtelijk naslagwerk, mee naar huis.
Doel: 
Het verkrijgen van specialistische en praktische kennis van het ontslagrecht, zodat je de kansen en risico’s van een ontslagzaak kan inschatten, de juiste stappen kan nemen naar het gewenste resultaat en weet hoe je het spel met de werknemer speelt. 
 
Duur: 
De opleiding duurt één dag van 9.30 tot 16.30 uur, met tussendoor een lunch en aansluitend een borrel.
 
Kosten: 

NVP leden:          € 450,- excl BTW
Niet NVP-leden: € 525,- excl BTW

In dit bedrag is inbegrepen:

 • Mogelijkheid tot het (vooraf) voorleggen van een casus
 • Praktisch naslagwerk, het 2Workboekje
 • Lunch, drankjes en hapjes tijdens de opleiding en de borrel
Docent(en): 
De opleiding wordt gegeven door mr Juliette van Kesteren en mr Sandra Sanchez, partners van 2Work Arbeidsjuristen. Beiden zijn specialisten in het arbeidsrecht. Naast jarenlang ervaring met het adviseren van en procederen voor werkgevers in uiteenlopende arbeidsrechtelijke zaken, hebben zij tevens veel ervaring in het op arbeidsrechtelijk gebied opleiden van onder meer HR-professionals, leidinggevenden en ondernemingsraden. Beide juristen zijn dus zeer goed in staat om de theorie te benaderen vanuit een praktische invalshoek en dit op enthousiaste en heldere wijze over te brengen op anderen.
Locatie

Alle opleidingen van 2Work Arbeidsjuristen worden gegeven op een inspirerende locatie in de bosrijke omgeving van Soest. De locatie ligt nabij snelwegen, heeft eigen (gratis) parkeergelegenheid en is tevens bereikbaar per openbaar vervoer.

Meer informatie
Data: 
 • Dinsdag 6 december 2016
 • Dinsdag 18 april 2017
Informatie / Aanmelden:
Voor meer informatie over deze eendaagse diepgang opleiding of om je direct aan te melden, kan je doorlinken naar http://www.2-work.nl/inschrijven.html of contact opnemen met één van de docenten mr S.(Sandra) D. Sanchez of mr J.(Juliette) van Kesteren (tel 030-2287970 of e-mail opleidingen@2-work.nl).

 

OPLEIDINGSTIP

Indien je ook over andere arbeidsrechtelijke onderwerpen meer specialistische kennis wenst op te doen, attenderen wij je graag op de andere twee diepgang opleidingen: Flexibele Arbeidsrelaties en Arbeidsvoorwaarden. Deze drie diepgang opleidingen tezamen vormen een complete en verdiepende opleiding in het arbeidsrecht (Diepgang Arbeidsrecht).

Op het volgen van een tweede of volgende opleiding is een aantrekkelijke korting van toepassing!

Meer informatie hierover vind je terug op onze website http://www.2-work.nl/opleidingen.html  

Onze partners