05/11
2019

Dubbelsessie: Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) en Deep Democracy

Locatie

Köster Advocaten, Dreef 22, 2012 HS in Haarlem.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals, Seniors
2 PE

Drie jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is er een nieuwe wet aangenomen die de arbeidsmarkt beter zou moeten gaan reguleren: "de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)". De WAB gaat in per 1 januari 2020 en zal tot gevolg hebben dat op het gebied van onder meer het ontslagrecht, de ketenregeling, de oproepovereenkomsten en payrolling het nodige gaat veranderen. Tijdens dit seminar zal Myrthe Steenhuis een en ander op een interactieve wijze bespreken. Dit is dé kans voor jou als HR-professional om in ruim een uur bijgepraat te worden over de ins and outs van deze nieuwe wet.

Met Sandra Bouckaert ga je vervolgens aan de slag om in een workshop kennis te maken met het gedachtegoed van Deep Democracy, een methode die oorspronkelijk uit Zuid Afrika komt. Het is een democratische wijze om tot besluiten te komen, waarbij de kracht van het collectief wordt inzet. En dan nét op een andere manier dan ons oer-Nederlandse “polderen”.

Wil jij kennis maken met deze creatieve manier om alle stemmen te horen bij besluitvorming en meningsverschillen? Tijdens de workshop beleef je zelf hoe je op een harmonieuze manier met elkaar tot oplossingen kunt komen.

Myrthe Steenhuis, advocaat en partner bij Köster is o.a. gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als advocaat is ze praktisch, duidelijk en to-the-point en op diezelfde wijze zal ze je tijdens dit seminar meenemen in de kansen (en valkuilen) van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. 

Sandra Bouckaert is Deep Democracy facilitator / instructeur en - mediator. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team)coachingstrajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg, het onderwijs en de profitsector. Zij laat professionals op een natuurlijke manier met elkaar samenwerken, ze leert ze omgaan met spanningen en conflicten zodat het gezamenlijke doel bereikt kan worden.  

             

 

 

 

Programma

14.30 uur inloop
15.00 - 16.15 uur Myrthe Steenhuis over de Wet Arbeidsmarkt in Balans
16.15 - 16.30 korte pauze
16.30 - 18.00 uur Sandra Bouckaert over Deep democracy, krachtige methode voor besluitvorming 
18.00 - 19.00 uur netwerkborrel

Locatie

Köster Advocaten, Dreef 22, 2012 HS in Haarlem.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling via Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Voor inhoudelijke zaken kun je terecht bij Marjan van Hunnik via 06 10 43 10 10.

Kosten:
Voor NVP-leden is deze bijeenkomst kosteloos. Niet-leden betalen € 50,- (exclusief BTW). Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende bijeenkomst hebt gevolgd en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners