05/10
2021

Help! Hoe behoud ik mijn jonge medewerkers?

Locatie

De workshop wordt gehouden bij TK Advocaten in Leiden (Vondellaan 51, 2332 AA Leiden).

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
1 PE

Help!! Hoe behoud ik mijn jonge medewerkers?
Doe mee met deze brainstormsessie waarbij we aan de slag gaan met een casus uit de praktijk. 

Door de forse uitstroom van de babyboomers in bedrijven is behoefte aan veel nieuwe, jonge medewerkers. Deze groep, de z.g. Millenials en Generatie Z, zijn echter schaars op de arbeidsmarkt en hebben een compleet andere mindset, wensen en verwachtingen als vorige generaties. Wat betekent dit voor bedrijven? Hoe moet je bedrijf zich aan deze groep aanpassen om aantrekkelijk te zijn voor deze doelgroep?

De casus: Een bestaand bouw- en constructiebedrijf met 120 medewerkers, heeft grote behoefte aan instroom van jonge medewerkers wegens uitstroom en vergrijzing, net zoals veel andere bedrijven. Er is een grote loyaliteit van de huidige medewerkers. De arbeidsmarkt van jonge instromers is echter krap. Bovendien stellen zij forse salariseisen, hebben zij hoge verwachting van begeleiding en coaching en willen snel carrière maken. De directeur van dit bedrijf vraagt zich af:

Hoe kun je de organisatie aanpassen aan de wensen & verwachtingen van deze medewerkers en hoe kun je hen behouden voor de organisatie?

Deze workshop wordt gehouden met de z.g. HR2Grow werkvorm en wordt gefaciliteerd door Inge Parren en Jolanda Alkemade. HR2Grow is door NVP ontwikkeld, waarbij aan de hand van een concrete vraag, ideeën en oplossingen worden bedacht met behulp van de creaviteit, denkkracht en ervaring van de deelnemers. Specialisme op het onderwerp is niet nodig, wel een open mind en interactiiteit. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Wat levert deze bijeenkomst je op?

Met andere deelnemers doe je ideeën op over het werven en het binden & boeien van medewerkers binnen je organisatie. Je kijkt buiten je eigen kader. Je inspireert elkaar met onverwachte standpunten. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Je doet ook kennis op over deze manier van creatief brainstormen, die je binnen je eigen organisatie kan toepassen. En vanzelfsprekend breidt je netwerk uit met andere betrokken HR-professionals. 

HR2Grow en NVP: Deel mee, doe mee, groei mee!

Programma

15.00 u  -  Inloop
15.15 u  -  Start van de bijeenkomst
17.00 u -  Afsluiting met aansluitend netwerkborrel

 

Locatie

De workshop wordt gehouden bij TK Advocaten in Leiden (Vondellaan 51, 2332 AA Leiden).

Meer informatie

Route en parkeren
Parkeren op de locatie is (beperkt) mogelijk. Voorts in parkeergarage Morschpoort, 7 min. lopen of parkeerterrein Naturalis (6 min. lopen). De locatie is goed te voet bereikbaar vanaf Station Leiden Centraal (10 min. lopen). Meer informatie over de locatie vind je op de website

Kosten
De worshop staat open voor NVP-leden en is kosteloos. 

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Inge Parren (inge@parrenhr.nl/06-83796924) of Jolanda Alkemade (jolanda.alkemade@hotmail.com/06-28782663). Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 50,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners