04/06
2019

HR Café in Brabant: Disfunctioneren en dossieropbouw: en nu de praktijk!

Locatie

Ten Advocaten, Zuiderparkweg 280, 5216 HE te ‘s-Hertogenbosch.

Organisator
Kring Noord-brabant
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

Elke 1e dinsdag in de maand organiseren wij een HR Café voor NVP-ers EN niet NVP-ers. Eigenlijk voor iedereen die is geïnteresseerd in het HRM-vak. We koppelen aan elke bijeenkomst een thema en gevendaar een leuke en interessante invulling aan. Door bijvoorbeeld een spreker uit te nodigen voor een korte inleiding en daarna gezamenlijke bespreking Of door prikkelende stellingen te bedenken en die gezamenlijk te bespreken. Of door een NVP-er te vragen om aan die bijeenkomst een leuke invulling te geven. Een boekbespreking of een filmpje of een white-paper of een HR-scan. Maakt niet uit. Door de NVP en met de NVP is het uitgangspunt.

Maar ook HRM-ers die (nog) geen lid zijn van de NVP zijn welkom. Bevlogenheid voor het HRM-vak staat immers centraal. En natuurlijk ook gewoon gezellig samenzijn en ervaringen uitwisselen. Ten overvloede: we zijn geen ‘commercieel’ platform en commerciële uitlatingen worden niet op prijs gesteld.

In mei 2019 hebben we met elkaar besproken welke eisen de Kantonrechter aan een disfunctioneringsdossier stelt. De theorie van de ‘5 mapjes’ is nu bekend. We hebben de aanpak van dit soort problematieken besproken en een gesprekshandleiding doorgenomen. We weten dus nu hoe het technisch moet.

De praktijk is soms weerbarstiger. En wat moeten we dan als HR doen. Welke problematieken komen we tegen. Wat zijn handige oplossingen. Wat moeten we vooral niet doen.

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van dinsdag 4 juni 2019 vervolgen we dit thema en zullen we met elkaar voorbeelden uit de praktijk bespreken. We kunnen leren van elkaars ervaringen. Dus vergaar die ervaringen, kom naar het HR Café en deel ze met de collega’s van het HR Café. Leuk en nuttig!

Wie interesse heeft om een bijeenkomst mede te organiseren of te begeleiden, of heb je een specifieke deskundigheid of ervaring om met de groep te delen, of heb je ideeën voor deze formule, verzoeken wij om met ondergetekenden contact op te nemen. We zoeken ook gespreksleiders: de gespreksleider hoeft niet altijd ook de deskundige te zijn! De gespreksleider zorgt ervoor dat agenda/tijd wordt bewaakt en dat alle deelnemers een inbreng kunnen hebben.

Programma

17.00 uur: ontvangst met koffie/thee met een broodje
17.15 uur: start programma
18.30 uur: einde programma en netwerken
19.00 uur: einde

Locatie

Ten Advocaten, Zuiderparkweg 280, 5216 HE te ‘s-Hertogenbosch.

Meer informatie

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden van de NVP gratis. Voor hen die geen lid van de NVP zijn, is de entree € 10,-. Leden mogen kosteloos een introducé meenemen.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners