07/01
2020

HR Café in Brabant: Ziekteverzuimgesprekken die werken door Milhouska Krohnstad

Locatie

New Heroes, Bruistensingel 650, 5232 AJ ’s-Hertogenbosch

Organisator
Kring Noord-brabant
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

Thema: ziekteverzuimgesprekken
Met een daling van het ziekteverzuimpercentage van 1% bespaar je 1% van je totale bruto-loonsom. Snel verdiend. Echter verzuimgesprekken staan te boek als één van de lastigste gesprekken op de werkvloer. De manager gaat ze liever uit de weg. Moet HR hierin proactiever zijn of meer controleren? Wat mag je tegenwoordig überhaupt nog vragen in een ziekteverzuim gesprek? En hoe voer je tegenwoordig een goed verzuimgesprek wat werkt? 7 Januari hebben we als ‘special guest’, Milouskha Krohnstad. Zij zal zoals we gewend zijn ons begeleiden in een interactieve sessie rondom dit onderwerp. 

Over Milouskha Krohnstad
Milouskha begeleidt mensen om nieuwe gewoontes op een natuurlijke plezierige manier eigen te maken, dat doe zij al vanaf 1980. Als fysiotherapeut is zij begonnen, gespecialiseerd in spanning gerelateerde klachten. Later de post HBO opleiding tot Register Bedrijfsfysiotherapeut en een opleiding tot Coach gevolgd. Nu begeleidt en traint Milouskha medewerkers en leidinggevenden op de werkplek, want daar gebeurt het.  Milouskha staat voor Gezonde Productiviteit. Ze daagt mensen uit om het ook vanaf een andere kant te bezien en legt alles graag simpel uit. Milouskha heeft veel ervaring met ziekteverzuimgesprekken die impact hebben. 

Doe mee met het HR Café
Elke 1e dinsdag in de maand organiseren wij een HR Café voor NVP-ers EN niet NVP-ers. Eigenlijk voor iedereen die is geïnteresseerd in het HRM-vak. We koppelen aan elke bijeenkomst een thema en gevendaar een leuke en interessante invulling aan. Door bijvoorbeeld een spreker uit te nodigen voor een korte inleiding en daarna gezamenlijke bespreking of door prikkelende stellingen te bedenken en die gezamenlijk te bespreken. Of door een NVP-er te vragen om aan die bijeenkomst een leuke invulling te geven. Een boekbespreking of een filmpje of een white-paper of een HR-scan. Maakt niet uit. Door de NVP en met de NVP is het uitgangspunt.  

Maar ook HRM-ers die (nog) geen lid zijn van de NVP zijn welkom. Bevlogenheid voor het HRM-vak staat immers centraal. En natuurlijk ook gewoon gezellig samenzijn en ervaringen uitwisselen.

Ten overvloede: we zijn geen ‘commercieel’ platform en commerciële uitlatingen worden niet op prijs gesteld. 

Wie interesse heeft om een bijeenkomst mede te organiseren of te begeleiden, of heb je een specifieke deskundigheid of ervaring om met de groep te delen, of heb je ideeën voor deze formule, verzoeken wij om met ondergetekenden contact op te nemen. We zoeken ook gespreksleiders: de gespreksleider hoeft niet altijd ook de deskundige te zijn! De gespreksleider zorgt ervoor dat agenda/tijd wordt bewaakt en dat alle deelnemers een inbreng kunnen hebben.

Programma

17.00 uur: ontvangst met koffie/thee met een broodje
17.15 uur: start programma
18.30 uur: einde programma en netwerken
19.00 uur: einde

Locatie

New Heroes, Bruistensingel 650, 5232 AJ ’s-Hertogenbosch

Meer informatie

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden van de NVP gratis. Voor hen die geen lid van de NVP zijn, is de entree € 10,-. Leden mogen kosteloos een introducé meenemen.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners