27/03
2018

HRM Symposium 2018: Big data en HR-analytics

Locatie

De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

0 PE

De Haagse Hogeschool organiseert wederom een inspirerend symposium en met onder meer de medewerking van NVP Kring Zuid-Holland.  Het HRM symposium van dit jaar staat in het teken van: Big data en HR-analytics.

Een sterke verbinding tussen het onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk is waar de Haagse Hogeschool als netwerkhogeschool voor staat. De opleiding HRM organiseert daarom een jaarlijks symposium waar studenten, docenten en relaties vanuit de praktijk elkaar ontmoeten. Graag nodigen we je uit voor het HRM-symposium van 2018 dat in het teken staat van Big data en HR-analytics.

Data worden steeds meer een belangrijk onderdeel van de HR-functie wanneer zij in de vorm van HR-analytics verwerkt worden tot relevante inzichten. HR-analytics blijkt een van de meest besproken onderwerpen in het werkveld op dit moment. De verwachting is dat data-gedreven HR, met HR-analytics, zeer waardevol kan zijn voor een organisatie. Maar hoe ver zijn organisaties op dit gebied? En welke rol speelt Big Data hierin? Uit recent onderzoek van onze opleiding HRM, in samenwerking met Berenschot, komt naar voren dat veel organisaties aan de randvoorwaarden voor het toepassen van HR-analytics voldoen, maar dat zij aarzelen om deze HR-competentie verder te ontwikkelen.
Kom ideeën en inspiratie opdoen bij onze lezingen en workshops, verzorgt door de meest prominente experts van Nederland op het gebied van big data en HR-analytics. Alle deelnemers ontvangen na afloop van het symposium het onderzoeksrapport van de opleiding HRM en Berenschot

Zie ook de website van De Haagse Hogeschool.

Programma
14.00 - 14.30 Ontvangst met koffie en thee op het binnenplein van de HHS 14.30 - 15.15 Centrale lezing: 'De kracht van Big data voor uw organisatie' door onze keynote speaker Bas Overtoom, senior manager Data Analytics bij KPMG 15.15 - 15.30 Flitspresentatie boek dr. Karin Potting, senior docent opleiding HRM "Personeelsmanagement nader becijferd" 15.30 - 16.45 Workshops 16.45 - 17.30 Centrale lezing met een best practice HR-analytics door Auke IJsselstein, senior HR Strategy consultant bij ABNAMRO 17.30              Netwerken, borrel en informatiemarkt Workshop  Sprekers Hoe implementeer je HR-analytics in jouw organisatie?  Irma Doze  Managing Director bij AnalitiQs De basics van HR-analytics  Hans van der Spek  Senior managing consultant bij Berenschot Advanced HR-analytics  Bram Eigenhuis en Arie-Jan Baan  Consultants bij Berenschot Meer winst en werkplezier met behulp van (big) data?  Corine van Bussel  Senior docent bij Hogeschool Leiden HRD Analytics: Hoe kan het daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het menselijk gezicht van HRM?  Karin Potting, senior docent HRM en  Ellen Sjoer, lector Duurzame talentontwikkeling  Beiden werkzaam bij De Haagse Hogeschool People analytics  Jouko van Aggelen  Een van Cubiks Executive Directors en  hoofd van de People Analytics afdeling bij Cubiks Juridisch analytics  Evert Jan Kloet  Docent HRM, De Haagse Hogeschool HR-analytics: let's start with People Analytics!  Maria van Boekelen  Senior Consultant bij Ixly Structurele business impact met HR-analytics  Bas Rouhof, Lead Business Consultant HR Analytics en Jornt de Gruijl, Lead Data Scientist HR Analytics, beiden werkzaam bij PA Consulting Group Best practices HR-analytics: 'Hoe een dashboard het HR-bewustzijn en inzicht van managers vergroot'. SAMEN MET NVP KRING ZUID-HOLLAND  Willem Jan Pott Hofstede,  HR Analist cluster Informatievoorziening, en Brak Storms, hoofd van het HR-beleidscluster. Beiden werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Locatie

De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Meer informatie

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033 247 3481 of per e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl.

Aanmelden: 
Vanwege het hoge aantal aanmeldingen is de inschrijving gesloten. Aanmelden voor deze bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk. 

Onze partners