30/06
2021

Interactieve sessie: Hoe ver kun je gaan met digitalisering van medewerkers-data?

Locatie

ZOOM

Organisator
NVP-Denktank met studenten
Doelgroep
Young Professionals
0 PE

Hoe ver kun je gaan bij digitalisering van medewerkers-data? Een interactieve sessie met een frisse kijk van en voor HR-studenten

In het kader van digitalisering leggen bedrijven steeds vaker en meer data vast, o.a. over functioneren, resultaten, tijd die mensen online zijn, verzuim, motivatie en zelfs de gemoedstoestand. Technisch en zeker met artificial intelligence software, kan bijna alles. Maar het heeft ook een keerzijde. Wat denk jij daarvan?

Wij willen graag met elkaar actief in gesprek over een aantal casussen. Hoe zou jij omgaan met de (ethische) dilemma's? Wat zou jij als HRM'er doen of wat zou je willen veranderen? Stimuleer je als HRM'er de voordelen van innovatieve technologie voor personeelsmanagement? In hoeverre neem je als HRM'er een stevig standpunt in en stuur je het management bij?

Er wordt een aantal pittige casussen gepitcht; daarna gaan we uiteen voor discussie in breakout rooms. 

Een voorbeeld casus: een bedrijf geeft op de hoofdpagina van het self service systeem ineens en prominent een barometer weer over je verzuim. Elke keer als je inlogt, wordt je hiermee geconfronteerd. Het verzuim wordt zwaar meegenomen in je beoordeling. Je wordt gecomplimenteerd met een laag verzuim of streng toegesproken over hoger verzuim. Wat wordt nog meer vastgelegd, hoe wordt data aan elkaar gerelateerd wat is het effect hiervan? Wat vind jij hiervan als HR-professional?

Heb jij ook een casus die je graag zou bespreken? Meld deze dan aan.

Deze interactieve sessie wordt georganiseerd door de NVP-Denktank met studenten die meedenken met NVP en buiten het kader denken over weerbarstige vraagstukken uit de praktijk. Deel mee, doe mee, groei mee

Programma

18.00 u   Digitale inloop

18.15  u  Welkom en Opening

- Introductie casussen

- Bespreken in breakout rooms

- Plenaire terugkoppeling

19.15 u  Afsluiting 

Locatie

ZOOM

Meer informatie

Voor meer informatie over deze sessie kunt u contact opnemen met Sietske Joustra, 06-17120984, sietske.joustra@student.nhlstenden.com of Naomi Novara, naomi.novara@student.nhlstenden.com, 06-30741525.
Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten: Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor leden en niet-leden.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. 

Onze partners