19/07
2018

Masterclass: De transitie naar een lerende en wendbare organisatie

Locatie

KAdECafé
Eemplein 75
3812EA Amersfoort

Het KAdECafé ligt op 10 minuten lopen gelegen van Amersfoort Centraal Station, uitgang Piet Mondriaanplein.
Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein.

0 PE

Om als organisatie toekomstbestendig te zijn, is het van belang om succesvol op continue veranderingen in de markt te kunnen inspelen. Dit vraagt om een lerende en wendbare organisatie. Hoe kun jij dit als HR professional succesvol aansturen?

Waarom het vaak niet lukt
Nog te vaak wordt gedacht dat de omslag naar een lerende organisatie wordt gemaakt door aan de harde kant van organisatieontwikkeling te werken. Bijvoorbeeld met een andere structuur of aangepaste werkprocessen. Echter, de zachte kant is minstens zo belangrijk om een leercultuur te creëren.

De mate waarin we leren wordt namelijk grotendeels door de psychologische veiligheid in een organisatie bepaald (zie ook de afbeelding hiernaast). Maar hoe vergroot je nou die psychologische veiligheid? Deze vraag komt onder andere tijdens deze masterclass aan bod.

Mariëlle van den Broek, HRD consultant bij Van den Broek en Partners, laat jou zien wat er nodig is om de transitie naar een lerende organisatie te maken. Verdere thema’s die aan bod komen:

  • Hoe creëer je een leercultuur in jouw organisatie?
  • Wat zijn de kritische succesfactoren?
  • Hoe kan HR hierin haar sleutelrol vervullen?
  • Wat betekent dit voor de rol en mindset van leidinggevenden en medewerkers?

Over Mariëlle van den Broek
De achtergrond van Mariëlle ligt in zowel economie - de harde kant van organisatieontwikkeling - als organisatiesociologie - de mens/zachte kant van organisatieontwikkeling. Het snijvlak van deze twee werelden, oftewel het benutten van talent om zo tot betere (organisatie)prestaties te komen, dat is waar haar passie ligt en waar ze ruim 10 jaar ervaring in heeft. 

Programma

15.30 uur - 16.00 uur inloop
16.00 uur - 18.00 uur 1e deel bijeenkomst
18.00 uur - 18.30 uur pauze met een broodmaaltijd
18.30 uur - 20.00 uur 2e deel bijeenkomst

Locatie

KAdECafé
Eemplein 75
3812EA Amersfoort

Het KAdECafé ligt op 10 minuten lopen gelegen van Amersfoort Centraal Station, uitgang Piet Mondriaanplein.
Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-plaza.nl.

Kosten:
De workshop is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners