26/10
2017

Met passie naar de top

Locatie

Zuyd Hogeschool
Ligne 1
6131 MT Sittard

Parkeren kan in de Odagarage of Lignegarage

0 PE

 

 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE punt

 

 

 

Op donderdag 26  oktober a.s. om 15.30 uur organiseert de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) i.s.m de collegereeks van Zuyd Hogeschool een lezing van Katja Staartjes “Met passie naar de top”

Katja Staartjes is de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom. Op 26 oktober is ze te gast bij Zuyd Hogeschool voor een bijzondere lezing. Volgens de Overijsselse beleef je in moeilijke expedities alle facetten van het leven en werken in een notendop. Met deze ervaringen wil Katja mensen in hun eigen organisatie inspireren. 

De Mount Everest is met 8848 meter weliswaar de hoogste bergtop van de wereld, maar volgens Katja Staartjes (54) zeker niet de zwaarste en moeilijkste om te beklimmen. En zij kan het weten, want zij beklom reuzen in Nepal, Tibet, Pakistan en Peru en talloze toppen in de Alpen en Schotland. 
Als zwaarste beproeving, maar tevens mooiste ervaring, noemt ze echter de 2000 km lange 'Nepal traverse', een trektocht van 119 loopdagen, dwars door de Nepalese Himalaya, die ze van 2011 tot 2013 met haar klim- en levenspartner Henk Wesselius en een Sherpa ondernam. 'We trokken deels door nooit betreden en zelfs verboden gebied, waarvan we niet konden weten wat ons te wachten stond. Met zoveel onzekere factoren moet je uiterst wendbaar zijn in je koers en grenzeloos vertrouwen hebben, zowel in jezelf als in je partner. 
Mijn expedities hebben veel parallellen met het bedrijfsleven waarin ik jarenlang als manager werkzaam was. Ook daar zijn vertrouwen, elkaar aanvullen en iets voor elkaar overhebben bepalend voor de samenwerking. En binnen organisaties moet je ook kunnen omgaan met veranderingen, cultuurverschillen en onzekerheid om tot resultaat te komen. In mijn lezingen neem ik het publiek met mijn beelden en klimervaringen mee naar de hoogste toppen van de wereld en vertel over het avontuur aangaan, tegen je grenzen aanlopen en je evenwicht bewaren. Mijn doel is om via die metaforen mensen in hun eigen organisaties te inspireren. 

Draagvlak is essentieel 
Voor de klimexpedities die ze zelf leidde, putte Katja ook haar eigen ervaringen in het bedrijfsleven. 'Daar leerde ik het belang van draagvlak creëren bijvoorbeeld, en van open communiceren'. Dat vraagt veel energie, maar is essentieel om je team bij elkaar te houden'. Katja zegde haar vaste baan op voor het klimmen en werkte jaren in interim managementfuncties. 
Tegenwoordig richt zij zich geheel op het inspireren van mensen en teams door middel van lezingen, coaching en haar boeken. ‘Niemand hoeft van mij extreme dingen te doen, maar ik daag je wel uit om te kijken wat voor jou of je team haalbaar is. Heb het lef te kiezen en ga voor jouw ‘top’’.

Andere wending
Katja en Henk moesten hun laatste grote expeditie in Nepal in 2015 afbreken vanwege de aardbeving die daar plaatsvond. Ze besloten ter plekke de getroffen mensen te helpen bij de wederopbouw en dat doen ze tot op de dag van vandaag. Katja werd daarvoor zelfs tot goodwill ambassadeur van Nepal benoemd. ‘Het is dankbaar om iets terug te kunnen doen voor Nepal. Soms krijgt je leven een andere wending en biedt dat nieuwe perspectieven voor persoonlijke groei’. 

Programma

14.40 uur ontvangst deelnemers
15.30 uur start lezing
16.30 uur pauze
17.00 uur hervatting lezing
17.45 uur borrel

Locatie

Zuyd Hogeschool
Ligne 1
6131 MT Sittard

Parkeren kan in de Odagarage of Lignegarage

Meer informatie

Voor informatie over deze activiteit kun je contact opnemen met secretaris NVP Limburg drs. Rik Loffeld, rik.loffeld@zuyd.nl. Voor praktische zaken over aanmeldingen/ bevestigingen e.d. kun je contact opnemen met NVP, via 033 247 34 81 of activiteiten@nvp-plaza.nl

Kosten: 
Leden en niet-leden kunnen gratis deelnemen aan deze bijeenkomst. 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlJe kunt je ook laten vervangen door een collega. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Aanmelden
Ben je NVP-lid? Dan kun je je aanmelden via de aanmeldknop tot uiterlijk 19 oktober 2017. Let op: het kan zijn dat deze knop is alleen zichtbaar wanneer je bent ingelogd.  
Wil je je als niet lid aanmelden? Klik op de aanmeldknop en kies voor 'Registreren en inschrijven' als geen lid van de NVP. 

Onze partners