17/11
2020

ONLINE - Actualiteiten Arbeidsrecht en COVID-19 en de update van het pensioenakkoord

Locatie

Deze sessie zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

Tijdens dit webinar leiden Samantha Kranenburg, Jaleesa van den Hof - ervaren arbeidsrechtadvocaten bij Bierman Advocaten in Tiel – en Paul van der Heide – Pensioendeskundige bij Hermans & Partners, Accountants en Adviseurs – u langs de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het arbeids- en pensioenrecht. 

De afgelopen 7 maanden heeft COVID-19 Nederland in haar ban gehouden. Corona staat niet langer synoniem voor een koud biertje dat je op een zomers terras bestelt, maar voor een virus dat wereldwijd grote impact heeft gehad. Onder andere de wereldgezondheid en de financiële markten zijn hard geraakt. Maar daar blijft het niet bij, ook de dagelijkse arbeidsrechtelijke praktijk is getroffen door COVID-19. 

Tijdens dit webinar wordt stilgestaan bij de vragen waar jij als HR-professional in de dagelijkse praktijk mee geconfronteerd kan worden. Denk daarbij aan loondoorbetaling tijdens thuisquarantaine, vakantieperikelen, thuiswerken, ontslag op staande voet, maar ook de NOW-regeling. Aan de hand van aansprekende casussen wordt aandacht aan deze onderwerpen besteed. Maar er is meer. Zo wordt ook kort ingegaan op de mogelijke gevolgen van COVID-19, namelijk de voor veel ondernemingen onvermijdelijke reorganisatie. Tot slot wordt het pensioenakkoord behandeld. 

Dat er door COVID-19 sprake is van een webinar, betekent niet dat er geen ruimte is voor interactie. Tijdens het webinar krijg je namelijk de mogelijkheid om vragen te stellen via een chatfunctie. De sprekers zullen proberen zo veel als mogelijk de inkomende vragen te beantwoorden. 

Kortom, een niet te missen webinar! Om later de opgedane kennis nog eens terug te kunnen lezen krijg je uiteraard de PowerPointpresentatie toegestuurd. Maar daar blijft het niet bij! Je krijgt ook een thuiswerkovereenkomst en een reorganisatiestappenplan toegestuurd die je in jouw praktijk kunt gebruiken.

Informatie over de sprekers! 
Samantha Kranenburg en Jaleesa van den Hof zijn beiden werkzaam voor Bierman advocaten; een middelgroot, full service advocatenkantoor. Als full service advocatenkantoor bieden zij in verschillende branches naast arbeidsrecht ook dienstverlening aan op het gebied van herstructurering en ondernemingsrecht. Zij komen verder door geijkte patronen te doorbreken, in denken en doen. Zo maken zij het verschil door zaken vanuit onverwachte invalshoeken te bekijken, niet alleen vanuit juridische. Paul van der Heide is pensioendeskundige bij Hermans & Partners, Accountants en Adviseurs. Hij zal bespreken welke praktische zaken voor u spelen als het pensioenakkoord wordt ingevoerd zoals de bedoeling is. Het pensioenakkoord heeft grote impact op alle pensioenregelingen.  Los van noodzakelijk aanpassingen aan de pensioenregeling wordt de belangrijke taak van voorlichting aan werknemers over de gevolgen van de wijzigingen aan werkgevers opgelegd. Op pragmatische wijze wordt uiteengezet wat u hierbij kunt betekenen en aan welke voorwaarden de voorlichting moet voldoen

Programma

13.30 uur  Arbeidsrecht & COVID-19 door Samantha Kranenburg & Jaleesa van den Hof
14.00 uur  Pensioenrecht door Paul van der Heide
14.30 uur  Afronding

Locatie

Deze sessie zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Voor informatie over de sessie kunt u contact opnemen met Henri Mazairac grhadvies@gmail.com, 06 41713155 of Evita Amstelveen evita.amstelveen@hrminded.nl, 06 54921744. Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet-leden betalen 19,50 exclusief btw. 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

 

 

 

Henri Mazairac grhadvies@gmail.com, 06 41713155 &
Evita Amstelveen evita.amstelveen@hrminded.nl, 06 54921744 (Kring Holland)

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners