23/11
2021

Online - Duurzaam Werkgeverschap: Juist nu doen en doorpakken

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom of MS Teams en je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland en 2DAYSMOOD
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
1 PE

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Er zijn veel wisselingen en krapte wordt steeds normaler. We zijn nog bezig met de nasleep van corona en de beperkingen daarvan. Hybride werken is het nieuwe normaal, en verschillende generaties hebben verschillende behoeftes en wensen. Het vinden van personeel wordt moeilijker, en dat betekent dat je als werkgever op moet vallen. Je wil namelijk huidig én toekomstig talent blijven boeien en aan jouw organisatie binden! Daarom moet je nu ‘duurzame inzetbaarheid’ doorvertalen naar ‘duurzaam werkgeverschap’.

Als HR-manager, teamleider of werkgever heb je de verantwoordelijkheid om er continu voor te zorgen dat werknemers van alle leeftijden plezierig, productief en lang kunnen werken. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen goed voor de tevredenheid van medewerkers, maar leidt ook tot verbeteringen op het gebied van vitaliteit, productiviteit en innovatiekracht van de organisatie. Daar kun je als werkgever al veel invloed op uitoefenen, en dat is de essentie van duurzaam werkgeverschap. En dat kun je doen op basis van wetenschappelijk onderzoek en 6 drijfveren die daaruit zijn voortgekomen.

In dit webinar vertelt Robin van der Meulen, Employee Happiness Expert bij 2DAYSMOOD, alles wat je moet weten over duurzaam werkgeverschap. Onder andere bespreken we het wetenschappelijke, Europese onderzoek van de Universiteit Utrecht. We gaan dieper in op de onderliggende factoren die duurzaam werkgeverschap beïnvloeden en laten zien hoe je dit concreet in jouw organisatie kunt doen.

Joyce Hoogers, HR-manager bij United Dutch Breweries, sluit daarbij aan om te vertellen over duurzaam werkgeverschap in hun organisatie. Waarom zijn ze ermee aan de slag gegaan, hoe hebben ze het gemeten en hoe ziet de opvolging eruit? Ze licht hun praktijkervaring met het meten van duurzaam werkgeverschap toe in dit webinar.

Doe mee en ...

  • Kom de essentie te weten van het wetenschappelijke onderzoek dat schuilgaat achter duurzame inzetbaarheid en duurzaam werkgeverschap.
  • Hoor van 2DAYSMOOD’s expert en een ervaringsdeskundige waarom duurzaam werkgeverschap nu zo'n belangrijk onderwerp is.
  • Leer hoe jij aan de slag kunt om de beste en meest duurzame werkomgeving te creëren.

Robin van der Meulen is al meer dan 4 jaar werkzaam als Strategic Happiness Expert bij 2DAYSMOOD. Robin: “Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen om een  fijnere werkomgeving en positievere cultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier.” Met haar kennis over werkgeluk, medewerkersbetrokkenheid en een duurzame organisatiecultuur heeft ze al veel impact gemaakt in meer dan 50 verschillende organisaties!

De missie van 2DAYSMOOD is om werkgevers te helpen een positieve, productieve en duurzame organisatiecultuur te creëren. Dat doen we onder andere door het continu meten van  medewerkersbetrokkenheid, werkgeluk en stemming in organisaties wereldwijd. We motiveren (HR-)directeuren, teamleiders én medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen voor de sfeer op het werk, door te luisteren naar elkaar én naar actiegerichte data. 


Joyce Hoogers is HR Manager bij United Dutch Breweries. Ruim 15 jaar is zij werkzaam als HR Business Partner in verschillende internationale  organisaties. Gedurende haar loopbaan ziet ze de overtuiging en het bewijs in organisaties van de toegevoegde waarde van duurzaam werkgeverschap alleen maar toenemen. Ze gelooft dat je vanuit HR hier het verschil kunt maken voor iedere organisatie. Ze zien nu bij United Dutch Breweries een extreem laag ziekteverzuim, weinig verloop en een aantrekkelijk werkgeversimago voor nieuw talent. 


Programma

15:45    Digitale entree

16:00    Robin van der Meulen over de theorie, meetmethode en certificering van Duurzaam Werkgeverschap

16:30     Joyce Hoogers over de praktijk en toepassingen van Duurzaam Werkgeverschap

17:00     De laatste vragen en afronding

17:15     Digitaal afscheid

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom of MS Teams en je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Meer informatie

Voor informatie over de sessie kunt u contact opnemen met Frank van der Graaf van NVP Kring Holland = frankvandergraafdenhaag@kpnmail.nl / 06-39551109. en/of Kirsten van Enk van 2DAYSMOOD = kirsten@2daysmood.nl / 06-10579654.
Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners