16/04
2020

ONLINE - Herverdeling van werk in Corona-tijd

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

Veel organisaties hebben een acuut vraagstuk met capaciteitsmanagement. Denk maar aan de zorgsector, de logistiek of dienstverlenende organisaties die moeten doorwerken. Een deel van de mensen binnen die organisaties draait overuren met behoorlijk veel stress, terwijl het andere deel van de organisatie thuis zit te wachten op werk.
De meeste mensen willen echt wel de handen uit de mouwen steken, maar weten niet waarmee ze kunnen helpen. Zonde van de onnodige stress bij de overbelaste werkers èn van het niet-gebruikte potentieel van de thuiszitters. Die organisaties zoeken snel een oplossing om het werk slim te kunnen verdelen. Er is op korte termijn meer flexibiliteit nodig, maar hoe doe je dat? 

Daarnaast is er ook een lange termijn perspectief: hoe kun je structureel meer flexibiliteit in je organisatie krijgen? En hoe kun je die flexibele inzet van medewerkers koppelen aan het benutten van hun volledige potentieel? We hebben het eigenlijk over talentontwikkeling 'in action'. 

Deze interactieve sessie gaat over een oplossing voor het acute probleem, maar ook over de lange termijn mogelijkheden. Doe mee aan deze sessie, ga in gesprek met Laurens Waling en denk mee over de mogelijkheden om van de nood een deugd te maken!

Over de spreker
Laurens Waling is innovator en mede-oprichter van Part-up. Hij heeft een platform ontwikkeld om werk flexibel, inzichtelijk en toegankelijk te maken. Het platform matcht dit werk met  beschikbaar talent uit alle hoeken van de organisatie (en daarbuiten).
De missie van Laurens is om wendbaar te organiseren en medewerkers daarbij maximale vrijheid te geven om zelf taken te organiseren. Een utopie? 

In deze Coronatijd helpt Laurens grote organisaties, waaronder ziekenhuizen (zoals het UMC Utrecht), zorginstellingen en de Rijksoverheid om medewerkers in te zetten, daar waar het het hardst nodig is. Ook is het zijn missie om talentontwikkeling te koppelen aan de inzet van medewerkers. Het resultaat is niet alleen een maximale herverdeling van werk. Ook wordt onbenut talent geactiveerd, maken mensen groeistappen en stijgt de motivatie. 


Programma

15.00 uur Inspiratie van Laurens en korte demo van Part-up
15.15 uur Start interactieve sessie rondom vragen van deelnemers
16.00 uur Einde

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl of bij René Jillissen, renejillissen@gmail.com.

Kosten
Vanwege deze bijzondere Coronatijden wordt deze sessie gratis aan NVP-leden en niet-leden aangeboden door NVP en Part-up.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

 

Onze partners