14/05
2020

ONLINE - HR Café in Noord Nederland: Wat deze tijd ons kan leren als veranderaar; door de tribale bril betekenis geven aan deze tijd

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Noord-Nederland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
1 PE

Herken je dat, dat je sinds half maart in een razend tempo nieuwe dingen doet? Dingen waarvan je mogelijk daarvoor dacht dat het niet handig of niet nodig was?
Herken je misschien ook dat al dat nieuwe in het begin best een hoop stress en energie kostte maar dat dat inmiddels alweer meevalt? Wellicht herken je misschien ook dat nu het stof wat aan het dalen is, je ontdekt wat je écht mist?

Onvoorstelbaar wat deze tijd in beweging zet! En een gouden tijd om van te leren als veranderaar. 

Tijdens dit webinar deelt Nicole van der Ouw de interessante invalshoek van de drie overlevingsmechanismen van Sociale systemen (organisaties, teams, families en gezinnen; eigenlijk alle groepen die logisch bij elkaar horen).

  • Het evolutionaire overlevingsmechanisme (de toekomst zoals die op ons af komt)
  • Het overlevingsmechanisme van het systeem (onze patronen en de geplande toekomst)
  • En ons eigen overlevingsmechanisme als onderdeel van een geheel (zowel de vrije wil als dat we in Freeze, Fight of Flight schieten)

Deze drie overlevingsmechanismen hebben sociale systemen door de millennia heen geholpen om te overleven, vanaf het moment dat er kuddes en tribes over de aarde rondliepen.

Deze invalshoek geeft wat betekenis aan wat we nu meemaken.
Nicole gaat samen met jou en de overige deelnemers aan de slag met een aantal mooie reflectievragen. Daarnaast wordt de deelnemers gevraagd hun ervaringen met elkaar te delen.

Over Nicole van der Ouw
Nicole heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van veranderprocessen in diverse organisaties. Meestal loopt ze rond bij overheid, onderwijs en zorg en af en toe een ICT-bedrijf. Daarnaast geeft ze onder meer aan de Post-HBO opleidingen van de Hanzehogeschool training over verandermanagement.

Nicole heeft een grote voorliefde voor de puzzels die veranderaars bezig houden rond de onderstroom in organisaties. Die voorliefde heeft haar bij vele invalshoeken en opleidingen gebracht waarmee ze een enorme rugzak opgebouwd heeft met theorie en interventies. 

Zij wordt met regelmaat gevraagd door veranderaars die aan het puzzelen zijn hoe ze de gewenste verandering (beter en sneller) voor elkaar kunnen krijgen. Ze helpt dan om de ingangen te vinden waardoor het potentieel voor beweging aangestoken wordt. Veranderaars gaan lichter de deur uit en  weten meer wat hen te doen staat. 

Begrijpen hoe ons tribale brein werkt en hoe dat onbewust onze veranderingen beïnvloed, is daarbij een favoriete invalshoek. 

Programma

15.45 uur: ontvangst via Zoom
16.00 uur: start webinar
17.00 uur: einde programma, ruimte voor napraten / netwerken via Zoom

 

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Wil je meer weten over NVP, het HR Café of heb je een idee voor een bijeenkomst of locatie? Yvette Duursma is te bereiken via 06-54260380 en Petra Kool via 06-43989110.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Onze partners