14/05
2020

ONLINE - Mei HR-digitaliseringsmaand: Blockchain voor HR: wat is het en wat kun je ermee?

Locatie

Webinar

Organisator
NVP Activiteitenbureau
Doelgroep
Seniors, Young Professionals, Professionals
1 PE

De hele maand mei kun je online seminars volgen die de TECH en de TOUCH kanten van digitalisering belichten. Alle seminars staan afzonderlijk in onze agenda. Hier vind je meer informatie en kun je je meteen aanmelden. Op 20 mei komt alle informatie uit deze seminars samen en kun je deelnemen aan twee spetterende live webinars.  

Volg in de Mei HR-digitaliseringsmaand het online seminar 'Blockchain voor HR: wat is het en wat kun je ermee?' door Paul Bessems van Weconomics.
Digitale transformatie is geen technische maar een organisatorische oplossing. HR kan een belangrijke rol spelen in de digitale transformatie. In de deze webinar zal Paul Bessems ingaan op de vraag: Wat is blockchain, waarom is het zo belangrijk en wat kun je er als HR-professional wel en niet mee?

Steeds meer organisaties worden databedrijven. Veel informatiewerkers zijn dagelijks, vaak tot wel een kwart van hun tijd bezig met het beantwoorden van e-mails. Ook het opvragen van informatie en het bijhouden van lokale documenten (bijvoorbeeld in Excel) kost veel tijd omdat we vaak niet zeker ervan kunnen zijn of data kloppen. Naar verwachting besteden informatie-intensieve organisaties meer dan een derde van hun totale kosten aan het opvragen van data uit andere databanken. In de VS bedragen de kosten hiervan ruim 3.000 miljard dollar per jaar.

Daarbij besteden managers gemiddeld twee dagen per week aan interacties (interne transacties). Een nieuwe medewerker in dienst nemen betekent soms wel meer dan vijftien interacties met andere afdelingen.

We mogen concluderen dat er met de huidige manier van data-organiseren veel frictie is: zowel binnen als tussen organisaties. Veel organisaties zitten nog in het ‘jager- en verzamelaar tijdperk’ als het gaat om informatievoorziening. Sommige werken ambachtelijk, maar zijn nog lang niet industrieel georganiseerd. Blockchain zorgt voor rijke data die je met datalogistiek kun assembleren tot informatie. De digitale lopende band zal in kantoren een vergelijkbaar effect hebben als de fysieke lopende band binnen fabrieken.

Programma

10:00 - 10:45 uur - Online seminar met Paul Bessems, Weconomics

Locatie

Webinar

Meer informatie

Voor leden van het NVP-netwerk is deelname aan de workshop, horende bij het NVP-jaarcongres kosteloos. 

 

Onze partners