13/04
2021

ONLINE - NVP Voorjaarscongres “Work the way we live”

Organisator
NVP activiteitenbureau
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
3 PE

Sinds maart 2020 werken we in een andere setting dan we gewend waren. We weten dat remote en hybride werken blijvertjes zijn en dat volledig teruggaan naar oude patronen geen optie is. Althans, niet voor iedereen.


En dat vraagt veel van leiderschap en van manieren van samenwerken. Want hoe doe je dat dan? Hoe ga je je hier persoonlijk en professioneel goed op voorbereiden? Wat vraagt het hybride werken van ons en de organisatie waar we werken? En wat heb jij (of wat is) nodig om strategisch en praktisch aan te sluiten bij de vernieuwde situatie?

Genoeg stof om met elkaar te bespreken. En om je hierover te laten informeren en inspireren.

We nodigen je uit om op 13 april a.s., van 13:00 - 17:15 uur, mee te doen met het online NVP-voorjaarscongres ‘Work the way we live’. Dat ook dit jaar nog volledig online te volgen zal zijn.

Wat kun je verwachten?

  • Een inspirerende keynote speech
  • Twee workshop rondes
  • Een activiteit buiten de deur (dus niet volledig online 😊)

Na afloop kun je met ervaringen en praktische suggesties (of: tools) aan de slag. Bovendien maken we napraten en netwerken, zoals je dat bij NVP gewend bent, weer mogelijk.

Programma

Keynote speaker Marly Kiewik, director Human Capital bij Deloitte Consulting, trapt om 13.15 uur af met haar bijdrage ‘Waarom het beter is mensen geen ‘resources’ te noemen’.  
Marly Kiewik heeft 14 jaar ervaring op het gebied van HR en sociale innovatie en is binnen Deloitte Nederland tevens verantwoordelijk voor de Human Capital trends, en zal praten over hoe werk opnieuw kan worden gedefinieerd om meer keuze, autonomie en empowerment te kunnen bieden aan medewerkers. Daarbij komt ook het boek ‘de HX-factor’ aan bod. Marly beantwoordt de vraag waarom het beter is om mensen geen ‘resources’ te noemen en deelt andere ideeën om organisatie menselijker te maken. HRM zou moeten veranderen in Human Experience Management – HXM. Niet alleen omdat dit goed klinkt – organisaties zijn tenslotte groepen mensen die samen een doel proberen te bereiken – maar ook omdat het werkt. Menselijke organisaties zijn gezonder, duurzamer, geliefder, lerender en succesvoller.

Workshop ronde 1 - 14:00 - 15:00 uur
Nelia Booden en Jurriaan Kamer, The Ready – ‘Ben je klaar om jouw organisatie opnieuw uit te vinden?’
Wat zit jou en jouw team in de weg om het beste werk van je leven te leveren? In deze workshop van The Ready ga jij met die vraag aan de slag en ontdek je welke praktische mogelijkheden binnen handbereik zijn.

Tijdens deze sessie leer je over hoe wij succesvol samen veranderen, hoor je van andere deelnemers hoe zij met hun uitdagingen omgaan en aan het eind van deze sessie loop je naar buiten met een concreet experiment.

Edward Haarmans en Tim Horsten (partners bij The Purpose Company) - 'De positieve impact van Purpose op het werkgeluk van medewerkers'
(Werk)geluk staat als gevolg van Corona meer onder druk, waarbij de verbinding tussen medewerkers een essentiële rol speelt. Ondanks dat we in één van de gelukkigste landen ter wereld wonen, is 70% van de medewerkers van 'niet tevreden' tot 'zeer ongelukkig' met hun werk.  

Deze workshop gaat in op de strategische impact van Purpose op het werkgeluk van medewerkers, maar slaat ook een brug met de praktische invulling hoe hier invulling aan gegeven kan worden. Het gaat daarbij niet alleen om de Purpose van de organisatie, maar met name om de link met de intrinsieke motivatie van de individuele medewerkers; Hoe raak je een medewerker in zijn of haar hart? Op die manier creëer je ambassadeurs voor jouw organisatie die bovendien niet alleen werken zoals we leven (work the way we live), maar ook leven zoals we werken (live the way we work)!

Mike Muurmans, SAP – 'Learning in de hybride wereld'
Het welzijn van onze medewerkers is sinds maart 2020 in ander daglicht komen te staan, door de inzet van meer remote/hybride werkomgevingen. Voor veel organisaties heeft deze veranderende werkomgeving geleid tot het aanspreken van wellicht andere competenties en skills van onze medewerkers. Van groot belang is dat werkgevers niet alleen inspelen op de behoefte van de organisatie, maar juist ook de verbinding naar de medewerkers, om zodoende een perspectief te kunnen bieden.
In deze workshop geven we een aantal praktische handvatten, hoe technologie een rol kan spelen in het upskillen en/of reskillen van medewerkers, met een voorbeeld van een klant, die een leerplatform heeft ontwikkeld om in de behoefte te voorzien.
Bekijk hier de promofilm van Mike!

Buitenactiviteit met een podcast van Jitske Kramer - 15:00 - 15:45 uur

Workshop ronde 2 - 15:45 - 16:45 uur
Rob J.H. Veersma MSC, director Training & Development, Gazprom International – ‘De fundamentele principes van virtueel werken’ (Engelstalig)
Virtueel teamwerk is de laatste maanden enorm in opkomst. Mensen moeten vanuit huis werken vanwege het coronavirus en krijgen de aanbeveling (of verplichting) om sociale contacten te vermijden. Maar virtueel werken klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het zit vol valkuilen die niet kunnen worden vermeden tenzij het team fundamentele principes hanteert.

In veel gevallen zoeken mensen naar technische oplossingen, maar het belangrijkste is het menselijk gedrag. In deze workshop gaan we in op de valkuilen en de oplossingen daarvoor. Ze komen voort uit 30 jaar ervaring in het werken als virtuele leider met virtuele teams. Heel praktisch en inzichtelijk, met echte oplossingen om virtueel werken effectief te maken.
Rob Veersma is verantwoordelijk voor de implementatie van internationale trainingsprogramma's voor Gazprom, afgestemd op het competentie management system en afgestemd op lokale behoeften. Hij creëert geïntegreerde leerervaringen voor Gazprom en haar JV partners.

Hans van Essen (Quaestus) en Saskia Bekkers (Tele2) – ‘Wat betekent de toekomstige Hybride organisatie voor teams en leiderschap?’
Saskia Bekkers, Director Human Resources T Mobile, en Hans van Essen, Managing Partner Team- en Leiderschapsontwikkeling bij Quaestus, delen hun ervaringen en lessons learned van het afgelopen jaar. Een jaar met niet alleen praktische uitdagingen, maar dat ook fundamentele vragen met zich meebrengt. 

Waar de standpunten uiteenlopen van ‘dit is het nieuwe normaal’ tot ‘alles wordt weer zoals het was’, zijn Hans en Saskia van mening dat de waarheid ergens in het midden ligt, onder de noemer ‘de hybride organisatie’; een plek waar veel meer keuzevrijheid is.
In dit Webinar, deze online workshop van het NVP Voorjaarscongres blikken Hans en Saskia samen met de deelnemers vooruit op de toekomst van werk en hoe je daar nu al op kan anticiperen.

Danny van Heesch en Jerry Meijer, Skillstown - '21st Century Skills'
Het klinkt zo eenvoudig: de 21st century skills geven aan wat je nodig hebt om succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Inmiddels zijn er tientallen studies gedaan over dit onderwerp en heeft zelfs de Koninklijke Academie van Wetenschappen het belang hiervan onderstreept.
Maar hoe ga je hier als organisatie mee om? Hoe zorg je ervoor dat jouw collega’s voorbereid zijn op 21e eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, informatievaardigheden en mediawijsheid? In deze interactieve workshop laten Danny van Heesch en Jerry Meijer van SkillsTown je zien wat de belangrijkste vaardigheden zijn, wat er verandert in het dagelijkse werk en wat en waarom het nodig is om je hier als organisatie op voor te bereiden.

Ellen van Dieren - 'Energiemanagement, de kracht achter tevreden medewerkers'
Als werkgever ben je niet verantwoordelijk voor het geluk van je medewerkers, wel voor hun welzijn en het creeren van de best mogelijke werkcondities. Om dit juist in te richten binnen jouw organisatie maak je in deze workshop kennis met energiemanagement. Want wist je dat niet het aantal werkuren, maar de energie van een medewerker de fundamentele kracht is achter het behalen van een (bedrijfsoverkoepelend) doel? 

Het welzijn en goed presteren is gebaseerd op een verstandige energiebesteding. Lees: juiste balans tussen verbruiken van energie (inspanning) en het aanvullen ervan (herstel). En in het vergroten van deze hersteltijd zit in onze (thuis)werkdag de grootste winst. Dit omdat veel managers (onbewust) een cultuur opbouwen die gebaseerd is op continue inspanning, waardoor op den duur de productiviteit en (werk)geluk van medewerkers afneemt. Een cultuur die mensen aanmoedigt om rustpauzes in te lassen, leidt niet alleen tot meer toewijding, maar ook tot meer productiviteit. 

In deze workshop neemt Ellen je mee in de basis van energiemanagement en toepassing ervan op de (thuis)werkvloer. Een uur vol met praktische tips en beleving, zo zet ze ademhalingstechnieken in voor focus en herstel.

Bekijk hier de promofilm van Ellen!

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten
NVP-leden kunnen kosteloos deelnemen aan het NVP Voorjaarscongres. Voor slechts €45 kunnen ook niet-leden hun voordeel doen met alle kennis, ervaring en inspiratie die het NVP-jaarcongres biedt.

PE-punten
Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 3 PE-punten. Voorwaarde hiervoor is dat je vooraf bent aangemeld. Wanneer je je niet aanmeldt, kunnen wij jouw deelname niet bevestigen. 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen we op je online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners