01/02
2017

Uitdagingen Limburgse Arbeidsmarkt

Locatie

Zuyd locatie Ligne in Sittard
Ligne 1
6131 MT Sittard.

0 PE

NVP Limburg support dit evement

 

Namens het lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en de organisatie BaanSchakel word je uitgenodigd om woensdagmiddag 1 februari aanwezig te zijn bij het afsluitende event van een onderzoek waar studenten van de opleiding People en Business Management aan Zuyd Hogeschool op dit moment aan werken.

Centraal tijdens dit event staan de uitkomsten van een onderzoek naar actuele vragen en uitdagingen m.b.t. de Limburgse arbeidsmarkt voor de organisatie Baanschakel. BaanSchakel is een innovatieve samenwerking tussen Baandomein en Schakel, gericht om het Centrale Loket te worden voor alle betrokkenen op de regionale arbeidsmarkt.

Studentgroepen die dit onderzoek in opdracht van Baanschakel hebben verricht zullen tijdens deze middag innovatieve oplossingen presenteren aan de docent-onderzoekers, leden van het lectoraat, opdrachtgevers vanuit de praktijk en overige aanwezigen.

De zes onderzoeksvragen waar studenten in groepen antwoord op hebben gezocht:
1. Hoe gaat de samenwerking tussen Schakel en Baandomein vormgegeven worden?
2. Hoe ziet de HR jaarkalender er uit in 2017?
3. Hoe kan het gebruik van het 1-arbeidsloket geoptimaliseerd worden?
4. Hoe ziet de regionale regiefunctie van het 1-arbeidsmarkt loket eruit en hoe kan deze worden vormgegeven?
5. Hoe krijg je medewerkers in beweging vanuit intrinsieke motivatie en hoe bevorder je vrijwillige mobiliteit?
6. Hoe kunnen zorginstellingen ervoor zorgen dat over 2 jaar 200 werkzoekende zijn omgeschoold tot verpleegkunde of verzorgende IG?

Naast de korte presentaties die de studenten zullen verzorgen, is er ook ruimte voor vraag- en antwoord in het kader van uitdagingen m.b.t. de Limburgse arbeidsmarkt en zal er aansluitend een netwerkborrel plaatsvinden.

 

Locatie

Zuyd locatie Ligne in Sittard
Ligne 1
6131 MT Sittard.

Meer informatie

Gezien het aantal beschikbare plaatsen willen wij u vragen om zich vooraf aan te melden, dit kan via het volgende e-mailadres: rik.loffeld@zuyd.nl

De bijeenkomst is gratis.

Onze partners