20/03
2018

Weg met de zieke en disfunctionerende werknemer?!

Locatie

Bierman Advocaten
Laan van Westroijen 4
4003 AZ in Tiel

0 PE

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten 

 

De grootste zorg van een werkgever is een zieke of disfunctionerende werknemer. Hoe ga je daarmee om en wat is er wel of niet mogelijk? Wat wordt er van een werkgever verwacht en hoe pak je dit doeltreffend aan?  

Op dinsdag 20 maart 2018 praat ons arbeidsrecht team u graag bij over de rechten en verplichtingen van zowel werkgevers als werknemers in dergelijke situaties. Daarbij gaan wij niet alleen in op de huidige regelgeving, maar ook de toekomstige WWZ, want het nieuwe kabinet wil diverse wijzigingen doorvoeren. 

Prof. Mr. Dr. Ruben (A.R.) Houweling, hoogleraar arbeidsrecht en verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft de kabinetsplannen met de WWZ op de voet gevolgd en hier, als vraagbaak, een bijdrage aan geleverd. Want dat de herziening van het arbeidsrecht met de WWZ niet heeft opgeleverd wat ervan werd verwacht, is wel duidelijk. 

Wij zijn er trots op u te kunnen melden dat Prof. Ruben Houweling als gastspreker op onze bijeenkomst aanwezig zal zijn. Hij zal bijzondere aandacht besteden aan de huidige WWZ, de actuele rechtspraak en met name wat er gaat veranderen. Daar kunt u uw voordeel mee doen! 

Kort gezegd, het kabinet wil het ontslagrecht gaan versoepelen en langdurige zieken voor werkgevers minder duur maken. Maar wordt u daar nou werkelijk beter van, of is het “oude wijn in nieuwe zakken”?  

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij uw mening vragen over diverse stellingen met behulp van uw smartphone. Deze stellingen worden vervolgens in een discussiepanel met Prof. Houweling, Maarten van Beurden (HRM manager bij Plieger BV Zaltbommel) en Karel Leenhouts (partner arbeidsrecht bij Bierman Advocaten), besproken. U kunt daar natuurlijk interactief aan deelnemen!

Programma

15:00 uur - Ontvangst
15:25 uur - Opening door dagvoorzitter Karel Leenhouts 
15:30 uur - Lezing Ruben Houweling: WWZ: Oud & Nieuw
16:30 uur - Pauze 
16:45 uur - Actuele rechtspraak & paneldiscussie 
17.30 uur - Afsluiting + borrel

Locatie

Bierman Advocaten
Laan van Westroijen 4
4003 AZ in Tiel

Meer informatie

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden, introducees van leden en niet-leden gratis. 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners