23/05
2017

Workshop Disfunctioneren & Dossieropbouw (NVP)

Locatie

Zilveren Toren
Stationsplein 51
1012 AB Amsterdam

0 PE

Sprekers:

  1. Joost Quant
Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 3 PE punten Per 1 juli 2015 is het nieuwe ontslagrecht in werking getreden. De eerste ervaringen zijn inmiddels bekend. Zo blijkt dat ca. 75 % van alle ontbindingsverzoeken die zijn gebaseerd op disfunctioneren door de kantonrechter zijn afgewezen. Ofwel: onder het nieuwe ontslagrecht is het aanzienlijk moeilijker om van een disfunctionerende werknemer af te komen. De Transitievergoeding is aanzienlijk lager dan de vergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule en de kantonrechter ontbindt dan ook alleen indien er een goed en deugdelijk dossier is opgebouwd. Dossieropbouw is dan ook een onderwerp waar iedere HR-functionaris en P&O-manager, maar ook iedere leidinggevende steeds meer mee te maken heeft. Omdat dit een onderwerp essentieel is geworden en wij daar regelmatig vragen over krijgen, heeft de NVP mr. Joost Quant, advocaat in Amsterdam (https://nl.linkedin.com/in/joostquant) gevraagd om over deze onderwerpen een workshop te ontwikkelen.  InhoudTijdens de workshop komt het nieuwe ontslagrecht, dossieropbouw en disfunctioneren in alle facetten aan bod. Algemeen Het nieuwe ontslagrecht Beëindiging van de arbeidsovereenkomst De meest voorkomende ontslagvormen  Ontslag in de praktijk De procedure bij de kantonrechter en het UWV; wanneer kies je voor UWV en wanneer voor de kantonrechter? Ontslag op staande voet Beëindiging Ontbinding Opzegverboden De inhoud van een beëindigingsovereenkomst Dossieropbouw en ziekte Mogelijkheden en moeilijkheden Disfunctioneren en dossieropbouw Functionerings-/beoordelingsgesprekken Wat is dossiervorming en hoe doe je aan dossiervorming Evaluaties, verbetertraject (hoe vaak, hoe lang?) Waarschuwingen (hoe veel?) en laatste kans Zieke werknemers en disfunctioneren Waar moet je op letten bij het vastleggen in verslagen, brieven en mails? Beoordelings- en functioneringsgesprekken Waar gaat het fout? Does en Don’ts Dossieropbouw WerkwijzeTheorie zal worden afgewisseld met praktijkcases en sprekende voorbeelden. Van de deelnemers wordt een actieve deelname verwacht. Er is ruimte voor vragen en inbreng van casussen die binnen de organisatie van de cursisten actueel zijn. DocentDe workshop wordt gegeven door mr. Joost Quant, advocaat-partner bij Buren Legal in Amsterdam (zie ook www.burenlegal.com). Joost Quant geeft sinds jaren de 3-daagse cursus ‘Arbeidsrecht in de praktijk’, die tot een van de best beoordeelde cursussen van de NVP behoort. Joost is gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft eveneens jarenlange ervaring binnen het (internationale) bedrijfsleven waardoor hij zeer geschikt is om vanuit een praktische insteek het arbeidsrecht te benaderen.
Programma
13.00 uur  Ontvangst met koffie/thee 13.30 - 17.00 uur  Workshop 17.00 - 17.30 uur  Napraten met hapje/drankje   KostenDeelname is € 95,- voor NVP-leden en € 145,- voor niet leden. AanmeldenVia onderstaande aanmeldbutton kun je je eenvoudig aanmelden voor deze workshop.
Locatie

Zilveren Toren
Stationsplein 51
1012 AB Amsterdam

Meer informatie

Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met NVP Activiteiten, tel. 033 - 247 34 07, e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor een cursist niet aan de cursus kan deelnemen, bijvoorbeeld ziekte. Tot één maand voor aanvang van de NVP-cursus wordt bij annulering € 55 annuleringskosten in rekening gebracht. Wanneer je je afmeldt binnen één maand voor aanvang van de cursus brengt de NVP 85% van de cursusprijs in rekening. Bij afmelding binnen twee dagen voor aanvang van de cursus ben je het volledige cursusbedrag verschuldigd. Je kunt je laten vervangen door een collega tegen de voor hem geldende prijs. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Je ontvangt binnen 3 werkdagen een bevestiging van de annulering.

Onze partners